Питання гарне але не чітке. Чи повинна бути люди професіоналом своєї справи мати відповідну спеціальність для побудування карʼєри/ отримання матеріальних благ - так. Чи повинна бути людина різносторонньо розвиненою і як саме елементарне якщо не вдаватись в філософію, просто не бути побутовим інвалідом- теж так. Тому якщо брати середню освіту шкіл США і радянського союзу то вибір за радянським союзом де дітей навчали всим наукам, ремеслам, культурі і т д і потім був вибір вузькоспрямованості в вищих навчальних закладах, навідміну від США де вузькоспрямованість починається з середньої школи
Киньте профіль чи пост будь ласка, цікаво почитать, бо не можу знайти
Думка звичайного громадянина? Більшість людей втомились від новин, політичний баталій, євроінтеграцією від якої ідуть збільшення цін на все, не кажучи вже про війну. Для звичайно українця який втомився від всього цього безладу без різниці чи Україна буде васалом для Росії чи Україна дійсно здобуде якусь незалежність. Звичайна бабушка з села не зацікавлена в геополітичних питаннях, вона зацікавлена в можливості дожити свої роки в теплій хаті за яку вона зможе без проблем заплатити своєю пенсією, і чи буде цей газ з Росії чи з європейської держави її не цікавить. Молода сімʼя не зацікавлена в кордонах 91гг року, вона зацікавлена в допомоги від держави щоб забезпечити свою дитину. Власник поля зацікавлений щоб мати можливість зібрати урожай і продати його, чи це буде Росія чи європейська держава йому не цікаво. Громадянин України хоче жити і мати гідне життя, а де саме буде користь його не сильно цікавить. ( каструлі тут не в тєму)))
Я згоден повністю, ідеологія УПА, бандеровщина і т д зовсім не потрібна в державі і тим паче на держ рівні АЛЕ люди померали і помирають за це гасло, за прапор. Пояснювать СПРАВЖНІМ військовим які з почуття патріотизму і любові до держави стали на її захист в один момент заборонить вітатись «слава укр» це не повага до кожного хто помер, постраждав і т д. Саме головне щоб політичні лиця не використовували ці гасла, не підтримували їх але і не забороняли. Точно так як і працюють зараз відносно дескременаціі російськомовних і подібних речей за мову за які можна покарати з точки зору законодавства але держава заплющує очі на радикальний націоналізм який принижує за національністю, мовою і т д. Тому не потрібно дразнити народ який пролив скільки крові і сліз, все має відбуватись лояльно і з розумінням до кожного
Ще одне додам як приклад, була особа яка відмовилась в часи карантину робити собі щеплення, згідно конституції ж ніхто не може тебе примусити це робити) ця особа(поціцейський) зверталась на урядову лінію, також робила інформативні повідомлення на лінію 102, все ж згідно чинного законодавства вірно? Злочинний, навіть не наказ, а усна вказівка, в результаті чого людину відсторонили від несення служби а в результаті була звільнена по наказу з формальних причин. Ось реальна, дрібна ситуація яка навіть не відноситься до несення служби та покладених обовʼязків
Да я все розумію про злочинні накази, про конституцію і все інше. Тільки проблема в тому, що стаття ухилення від мобілізації була з покон віків, в поліцейського в планшеті зазначено, що особа в розшуку якщо він просто відпусте людину це буде факт корупції. Якщо прибрати те, що ця влада є незаконною і приймає незаконні рішення, то поліцейський діє в межах своїх функцій. Друге питання це система, я ні в чому не звинувачую, але легко говорити «не виконуй», нажаль це так не працює. В окремих випадках можливо валяти дурня і розказувати, що щось не виходить, щоб не робити те що до тебе не відноситься, але це не можливо на постійній основі. Хто не працював в любій державній службі не зрозуміє цього і буде думати, що це не мій функціонал/обовʼязок значить я не зобовʼязаний.