Я хочу вам хлопчики та дівчатка презентувати свій варіа...
Я хочу вам хлопчики та дівчатка презентувати свій варіант гімну України. Трохи креативності. Спочатку в дискусії з одним із учасників я хотів зробити варіант по прикладу гімну Канади. На двох мовах. Це передавало би, як мені здавалось більшу рівність населення. Може потім я створю такий варіант, або хтось інший. Але якось в момент редакції і написання я поки зійшовся на початковій повністю українській версії, але і передав необхідну рівність і готовність до мирної співпраці і існування зі всіма. Це була головна ідея. За початкову основу я взяв музику вже існуючу, композитора Антона Лебединця, і текст Миколи Бажана та Павла Тичини. Це самий простий початковий рівень з якого можна було почати, мені здається. Один із варіантів:
«Живи, Україно, прекрасна і сильна, Під небом безхмарним ти щастя знайшла. Між рівними рівна, між вільними вільна, Під сонцем свободи, як цвіт, розцвіла.
(Приспів) Слава єднанню і розуму, слава! Слава трудящим, творцям і майстрам! Живи, Україно, могутня державо, Надійний наш краю на віки-віків!
Без шани сліпої, минувши негоду, Співпраці відкриті і спільних угод, Нам розум і праця дарують свободу, І мудрий порядок гуртує народ!
(Приспів) Слава єднанню і розуму, слава! Слава трудящим, творцям і майстрам! Живи, Україно, могутня державо, Надійний наш краю на віки-віків!
Нам мова і віра не ділять народу, Нам право - основа для спільних турбот, Під стягом єднання знайшли ми дорогу, І воля залізна веде до висот!
(Приспів) Слава єднанню і розуму, слава! Слава трудящим, творцям і майстрам! Живи, Україно, могутня державо, Надійний наш краю на віки-віків!»