forum
Лента обновлена: 12 seconds ago
KMYL · 2 days ago Заявление
Оригинал ↗

Пока нет групп избранного.

Я хочу вам хлопчики та дівчатка презентувати свій варіа...

Я хочу вам хлопчики та дівчатка презентувати свій варіант гімну України. Трохи креативності. Спочатку в дискусії з одним із учасників я хотів зробити варіант по прикладу гімну Канади. На двох мовах. Це передавало би, як мені здавалось більшу рівність населення. Може потім я створю такий варіант, або хтось інший. Але якось в момент редакції і написання я поки зійшовся на початковій повністю українській версії, але і передав необхідну рівність і готовність до мирної співпраці і існування зі всіма. Це була головна ідея. За початкову основу я взяв музику вже існуючу, композитора Антона Лебединця, і текст Миколи Бажана та Павла Тичини. Це самий простий початковий рівень з якого можна було почати, мені здається. Один із варіантів:

«Живи, Україно, прекрасна і сильна, Під небом безхмарним ти щастя знайшла. Між рівними рівна, між вільними вільна, Під сонцем свободи, як цвіт, розцвіла.

(Приспів) Слава єднанню і розуму, слава! Слава трудящим, творцям і майстрам! Живи, Україно, могутня державо, Надійний наш краю на віки-віків!

Без шани сліпої, минувши негоду, Співпраці відкриті і спільних угод, Нам розум і праця дарують свободу, І мудрий порядок гуртує народ!

(Приспів) Слава єднанню і розуму, слава! Слава трудящим, творцям і майстрам! Живи, Україно, могутня державо, Надійний наш краю на віки-віків!

Нам мова і віра не ділять народу, Нам право - основа для спільних турбот, Під стягом єднання знайшли ми дорогу, І воля залізна веде до висот!

(Приспів) Слава єднанню і розуму, слава! Слава трудящим, творцям і майстрам! Живи, Україно, могутня державо, Надійний наш краю на віки-віків!»

👍 8 👎 0 💬 17 🔁 0 🧠

Комментарии (17)

Редагувати все можна дуже довго😁

А можна ще так в кінці «під стягом любові знайшли ми дорогу….більше ніжності, чи чого😁

мне этот гимн нравится)) - https://youtu.be/MFgb-I4pKMY?list=RDMFgb-I4pKMY

Я это учту😁

Пойдет. Куда намного лучше чем сейчас

Пойдёт под рыбку😁

Вот это настоящий гимн, а не то недоразумение, что сейчас в Украине! Классный гимн 👍

Спасибо🫠

KMYL, скажу вам чесно, поки дочитувала, вже ком у горлі стояв. Дуже мені сподобався ваш гімн. І маю до вас одне питання. Кого б ви самі хотіли почути його виконавцем? Я чомусь вважаю, що у гімну має бути один, максимум два голоси, з якими він і буде асоціюватися, а не коли його співають усі підряд. Дуже цікаво, кого саме ви бачите в цій ролі.

Когось звісно більш нейтрального. А найкраще всього якийсь молодий талант, може навіть про який ми ще не знаємо. І краще можливо якщо це буде національний хор, а не якийсь окремий виконавець. Це ж все таки гімн. Він повинен звучати сильно, багатьма голосами. Але це я просто зробив першу спробу, я сумніваюсь що цей текст потім хтось побачить.

Ваш текст гімну має повне право на життя. Можливо, ще будуть якісь правки, але це вже хороша основа. А хто знає, може, з часом ми справді почуємо саме ваш варіант. Бажаю вам успіхів!

Исполнитель гимна может быть кто угодно. В зависимости от того где и когда его используют.

Важный момент - если мы не ставим главной целью воспевание величия, а наоборот воспеваем адекватность, стремление к успеху, упорство и т.д. то тогда и подбор исполнителей не имеет ограничений. Если же хотим величия - только "взрослые" исполнители ...

В части текста - наверное хорошо. Но совершенно точно лучше в 1000 раз того что есть сейчас.

Если в будущем будет проведен какой-то конкурс на написание гимна - Вам будет с чем туда выйти!👏

Спасибо. Конечно, ещё можно сто раз отредактировать, и если будет новая музыка, написать полностью новый текст. По части исполнителей, я бы не допустил наших многих артистов, потому что они воспевали нашу смерть всё это время. Символично считаю. Хор, народный ансамбль, или кто-то менее известный, чтобы и новому человеку на волне пробиться.

Как по мне, гимн должен звучать в мужском исполнении и с хором. Мощно, спокойно, без эстрадных выкрутасов. Я хочу, чтобы будущий гимн Украины воспринимался как величие и визитная карточка страны. Петь его могут все. Но официальное исполнение государственного гимна всё-таки должно быть таким, чтобы первые ноты прозвучали и сразу стало понятно, что звучит государство.

И да. Государство. А не кастрюля на голове.

Неплохо но банально, точно лучше чем то что сейчас.

Я бы убрал любые "слава..".

И мне кажется в гимне основной темой стоит отразить не текст ради текста а что-то назидательное от ошибок прошлого и напутствие на высокотехнологичное будущее.

Можно сделать ещё нейтральнее, и лучше. Конечно. Ещё не хватает новой музыки, хотя и по сути её с современными технологиями я могу создать если заморочиться. Было бы неплохо создать также полностью новый текст на новую музыку. Чтобы знаете кого-то триггерит от современной музыки, кого-то от старой, кого-то от слов, и прочего. Всем не угодишь, но это решаемо

Комментарии обновлены: 6 hours ago

← Назад к ленте